Ce au în comun top 10 cei mai bogați burlaci din lume? Sigur, uriașa avere e lucrul la care ne putem raporta cel mai ușor. Însă ce e în spate, e vorba de muncă, succes, noroc? În acest articol o să descoperim cei mai bogați burlaci și domeniul lor de activitate care i-a ajutat să ajungă la aceste sume record.

10. Drew Houston — $1.4 Miliarde

Drew este un antreprenor tech. El e omul care a lansat Dropbox, un serviciu de cloud online. Averea lui este de $1.4 Miliarde, o sumă impresionantă, deoarece este acționar majoritar în compania sa.

Drew deține 25% din acțiunile companiei iar momentul în care a devenit foarte cunoscut e în 2019 când Forbes l-a clasat pe poziția 302 în topul 400 Forbes. În prezent, Dropbox are peste jumatate de miliard de utilizatori. Compania a fost lansată atunci când Drew avea doar 24 de ani și a devenit listată în 2018 la bursă când acțiunile au sărit de 24% din prima zi.

9. Sergei Gordeev — $1.9 Miliarde

Sergei Gordeev și-a creat averea folosind domeniul imobiliarelor. El a cumpărat corporații industriale, le-a renovat și le-a pus la vânzare. El locuiește în Moscova, fiind și locația unde compania sa e cea mai dezvoltată. 

Compania s-a rulează aproximativ $900 de milioane anual și are peste 14200 de muncitori. S-a implicat în diferite proiecte arhitecturale pe parcursul anilor și cea mai cunoscută investiție a fost atunci când a cumpărat casa Melnikov pe care a transformat-o într-un muzeu arhitectural. 

8. Garrett Camp — $2.2 Miliarde

Dacă ai auzit de Uber atunci e important să știi că Garret e omul din spatele acestui serviciu. Canadianul e antreprenor și a creat Uber împreună cu Travis Kalanick în 2009. Serviciul e unul simplu și te lasă sa chemi o cursă atunci când ai nevoie în locația în care te afli.

Garrett nu e la primul brand pe care îl lansează. În 2007 el a vândut site-ul StumbleUpon către eBay pentru uriașa sumă de $75 de milioane. A fost chiar CEO pentru eBay, poziție pe care a ocupat-o până în 2012. 

7. Gustav Magnar Witzoe — $2.3 Miliarde

Gustav e un  tânăr de 27 de ani a cărui avere este datorată acțiunilor pe care el le deține la Salmar ASA, un lider global în producția de somon. Compania a fost creată de tatăl lui Gustav care a ales să ofere o mare parte din acțiuni fiului său. 

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *