Sancțiunile impuse de către UE asupra Rusiei continua să se înăsprească. Putin și apropiații lui au fost deja afectați de penalizări, iar unele dintre averile lor au fost confiscate. Nici presupusa amantă a lui Putin, Alina Kabaeva nu a scapăt de sub vizorul autorităților. Deși Putin nu a confirmat acest fapt, sursele spun că cei doi au împreună nu mai puțin de 4 copii. 

Dar cine este Alina Kabaeva – cea care a intrat în grațiile lui Putin de mai bine de un deceniu? Alina a fost gimnastă olimpică și a câștigat numeroase medalii de aur la campionate, fiind cunoscută ca cea mai flexibilă femeie din Rusia. În 2001, a fost testată pozitiv pentru substanțe interzise și a pierdut câteva medalii la un eveniment sportiv din acel an. 

Ulterior, s-a îndreptat spre politică și media. Sursele Wall Street Journal afirmă că nu cariera ei a fost cea care i-a adus bogăție ei și familiei sale, ci apropierea de Putin. Guvernul de la Kremlin și chiar președintele resping ideea unei relații cu fosta gimnastă.