Guvernele din intreaga lume au aplicat sanctiuni impotriva Rusiei datorita razboiului declansat impotriva Ucrainei. Insa nu sunt singurele entitati care folosesc factori economici pentru a pedepsi Rusia. Un numar din ce in ce mai mare de companii private inclusiv giganti technologici care au gasit cai pentru a spune a incerca sa opreasca acest razboi dorit doar de rusi. 

Giganta platforma Spotify si-a inchis biroul din Rusia si a scos tot continutul detinut de firme media de pe platforma. Pe aceiasi lista s-au inscris companii precum Netflix, Dell, Google si Oracle prin faptul ca se indeparteaza de Rusia dupa ce au inceput aceasta invazie. Ne vom uita la o lista cu diferite companii care au decis sa incerce masuri noi pentru a opri acest conflict. 

#Spotify

Spotify si-a inchis biroul din Rusia si alaturi de gigantii Google si Apple au oprit tot continutul din RT si Sputnik. E nevoie mai mult ca oricand de astfel de masuri pentru a pune mai multa presiune in Rusia.

#Oracle

Printr-un tweet recent, Oracle a mentionat ca a suspendat toate activitatile din Rusia dupa ce prim ministrul Mykhailo Fedorov a rugat public ca toate serviciile sa fie oprite pana conflictul se va termina. 

#H&M

Unul dintre cele mai mari branduri din lumea fashion H&M a confirmat ca magazinele din Ucraina sunt inchise din motive de siguranta si ca au intrerupt vanzarile din Rusia. 

#Netflix

Netflix a oprit productia si achizitia a patru proiecte rusesti Deadline si Variety. 

#Fifa

O alta miscare puternica vin din partea Fifa si Uniunii de fotbal Europene deoarece au suspendat toate echipele rusesti din competitii. Creatorii de jocuri EA Sports au anuntat ca au inceput sa elimine din jocurile FIFA  echipa nationala ruseasca ca semn de solidaritate pentru poporul ucrainean. 

#Honda

Honda a suspendat exportul de masini si motociclete in Rusia impreuna cu alti producatori mari de automobile.